In juni mocht ik een jeanstas-workshop geven. Het patroon van deze tas en van nog een paar andere ging mee op een regenachtige juni-ochtend. Het is ontzettend leuk om mooie dingen te zien ontstaan onder de handen van vrouwen die vrijwel nooit achter de naaimachine zitten. En ook om eigen variaties te zien, bij vrouwen die al veel naaiervaring hebben! Van deze tas zijn inmiddels 2 zusjes gemaakt.

Deze tas maakte ik als voorbeeld. Het leuke van dit soort tassen, is dat er altijd een verhaal achter zit. De broek bijvoorbeeld, kreeg ik op een zondagochtend in handen gedrukt na de kerk, en 2 uurtjes later was hij al verknipt tot tas. De riem is een afdankertje van een vriendin die haar kast opruimde en de voering is een overhemd van  mijn man. En samen een geweldig nieuw geheel. Daar word ik blij van!

Deze tas is te koop. Prijs: 35,-.
Een deel van de opbrengst is voor Tear.

Meer foto’s bekijken? Kijk in De Winkel.