Wie ben ik?

Studio MiG is het creatieve atelier van Mirjam. Je vindt op de website producten en ontwerpen van mijn hand. Meestal uitgevoerd in jeans of leer. Dit zijn onder meer tassen, interieuraccessoires en gebruiksvoorwerpen. Alle producten die je op deze site ziet, kun je bestellen! Ze worden speciaal voor jou en naar jouw wens gemaakt.

Let’s make beauty out of waste!

Studio MiG maakt vooral gebruik van afgedankt materiaal. Oude banken of versleten spijkerbroeken. Dat is een bewuste keuze. Het grootste deel van de productie onze kleding komt niet op eerlijke wijze tot stand. Evenals de productie van leer.

Als je weet onder wat voor omstandigheden je kleding en leren spullen gemaakt worden, dan ben ik heel blij dat ik ze nog een 2e of misschien zelfs wel 3e leven kan geven voordat ze écht niet meer te gebruiken zijn.

Eerlijke tas?

Elke tas is ‘made in Holland’. Een eerlijke tas dus? Helaas. Dat vraagteken moet blijven staan. Ik weet het niet. Ik weet niet onder wat voor omstandigheden dit leer gelooid is. Of het plantaardig gelooid is, of met milieuvervuilende chemische middelen. Of hoe de productie van de spijkerbroek tot stand kwam. Maar ik weet wel dat met de opbrenst van elke tas organisaties gesteund worden die zich inzetten voor recht en gerechtigheid. Zo draagt een Studio MiG-tas toch bij aan een klein beetje betere wereld.