Selecteer een pagina

Wie ben ik?

Studio MiG is het creatieve atelier van Mirjam. Je vindt op de website producten en ontwerpen van mijn hand. Meestal uitgevoerd in textiel of leer. Dit zijn onder meer tassen, interieuraccessoires en gebruiksvoorwerpen. Alle producten die je op deze site ziet, kun je bestellen! Ze worden speciaal voor jou en naar jouw wens gemaakt.

Let’s make beauty out of waste!

Studio MiG maakt vooral gebruik van afgedankt materiaal. Oude banken of versleten spijkerbroeken. Dat is een bewuste keuze. Het grootste deel van de productie onze kleding komt niet op eerlijke wijze tot stand. Evenals de productie van leer.

Als je weet onder wat voor omstandigheden je kleding en leren spullen gemaakt worden, dan ben ik heel blij dat ik ze nog een 2e of misschien zelfs wel 3e leven kan geven voordat ze écht niet meer te gebruiken zijn. Bij elke tas die ik maak, ben ik me ervan bewust, dat het materiaal in een vorig leven door de handen is gegaan van een waarschijnlijk veel meer ervaren kleer- of meubelmaker, of leerlooier onder omstandigheden waarin wij in Nederland niet zouden willen werken. En dan heb ik het nog niet eens over de enorme gevolgen voor het milieu die de productie van onze kleding en schoenen in bijvoorbeeld Myanmar of andere kleding-producerende landen hebben.

Eerlijke tas?

De meeste tassen van Studio MiG zijn gemaakt van oude banken. Ik ben blij dat ik die een nieuw leven kan geven. Elke tas is ‘made in Holland’. Een eerlijke tas dus? Helaas. Dat vraagteken moet blijven staan. Ik weet het niet. Ik weet niet onder wat voor omstandigheden dit leer gelooid is. Of het plantaardig gelooid is, of met milieuvervuilende chemische middelen. Maar ik weet wel, dat een groot deel van de opbrengst van elke tas naar Tear gaat. Een organisatie die zich inzet voor recht en gerechtigheid. Zo draagt een Studio MiG-tas toch bij aan een klein beetje betere wereld.

Bestellen bij Studio MiG

Wil je dat ik iets voor je maak? Laat het Studio MIG weten! Kies voor een bestaand ontwerp of geef je wensen kwa kleur door en ik maak het voor je. Een deel van de opbrengst is bestemd voor een van de goede doelen die Studio MIG steunt.